طبیعی است که احساس تنهایی کنید. و در مواجه شدن با تنهایی غم وصف ناپذیری را که همراه آن احساس است نیز حس کنید. هر چقدر که احساس می کنید منزوی و گسسته هستید ، تجربه تنهایی به این معنی نیست که باید از دنیا جدا شوید. روش هایی وجود دارد که می توانند باعث شوند کمتر احساس تنهایی کنید و در مواجه شدن با تنهایی به شما کمک میکنند.
همه در دوره ای از زندگی خود احساس تنهایی می کنند و باید با تنهایی مواجه شوند که این می تواند پس از طلاق یا جدایی، رفتن به شهر جدید، گذراندن وقت بیش از حد با خود، فکر کردن به سن، مریضی و به عنوان مثال محدودیت های یک بیماری همه گیر مثل COVID-19 به وجود آید.
بعضی از افراد حتی در یک اتاق شلوغ یا در یک رابطه می توانند احساس تنهایی کنند ، به خصوص اگر در درون خود ناتوانی در برقراری ارتباط عمیق تر و صمیمی تر با دیگران را تشخیص دهند که به نوبه خود می تواند تاثیرات منفی بر روی اعتماد به نفس و ارزش های فرد داشته باشد ولی فرد با مواجه شدن با تنهایی میتواند آن علایم را کاهش دهد یا از بین ببرد.
وقتی احساس تنهایی میکنیم و هنگام مواجه شدن با تنهایی، یک تمایل شایع برای فرار از آن احساس و جستجوی یک حواس پرتی خارجی در ما بوجود می آید. این کار می تواند به سادگی بیرون آوردن تلفن همراه در مکان های عمومی برای شلوغ نشان دادن خود باشد. یا شاید برنامه های بیرون از منزل را به دلیل خستگی لغو کرده اید ، فقط برای این که در خانه بمانید و بی خیال ساعت ها آنلاین در دنیای مجازی چرخ بزنید.
البته ، از طرف دیگر، در مواجه شدن با تتهایی افراد می توانند احساس بی انگیزگی و افسردگی کنند و درد عاطفی می تواند آنها را وادار به عقب نشینی کند که باعث میشود مایل به تعاملات اجتماعی و آنلاین نباشند. وقتی در مکانی تنها هستیم ، این عقب نشینی احساس انزوا را تشدید می کند و احساس گیر افتادن به انسان دست میدهد.
در هر صورت احساس تنهایی خودش را نشان می دهد ، فقط باید بدانید که قطعاً در تجربه کردنش تنها نیستید و میلیون ها نفر در حال تجربه و مواجه شدن با تنهایی هستند. در حقیقت ، بیشتر مردم نمی دانند چگونه با تنهایی مواجه شوند یا اینکه چگونه با آن کنار بیایند. همانطور که بنیانگذار راهب بودایی سابق اندی پودیکومب بیان می دارد: “در جهانی که به نظر می رسد ما هرچه بیشتر [از طریق تلفن های همراه خود] با هم در ارتباط هستیم ، اما در واقع میبینیم که انسان ها به صورت فزاینده ای احساس کمبود ارتباط با دیگران، تنهایی و منزوی بودن میکنند و مواجه شدن با تنهایی را تجربه میکنند.
پس پادزهر تنهایی چیست؟ چگونه می توانیم در مواجه شدن با تنهایی آن را بپذیریم و در عین حال یاد بگیریم در دنیای خودمان در آرامش و صلح با خود باشیم؟
جواب چنین سوالاتی ممکن است در ابتدا غیرممکن به نظر برسد ، خصوصاً وقتی مواجه شدن با تنهایی خیلی سخت به نظر می رسد. اما با مدیتیشن ، راهی روشن وجود دارد.
با دنیای اطراف خود بیشتر در ارتباط باشید…
با یادگیری نگاه به درون و بررسی احساس تنهایی ، با شرایطی که در آن قرار دارید احساس راحتی بیشتری پیدا کنید و از مواجه شدن با تنهایی نترسید.
دلایل و شرایط بسیاری در مورد چرایی احساس تنهایی وجود دارد که نقطه مشترک همه ی آن ها ، خود احساس تنهایی است. نیمی از چگونگی مواجه شدن با تنهایی درک این است که احساس تنهایی به چه معناست و از چه چیزی ناشی میشود.
اولین چیزی که باید بگویید این است که اگر احساس ناامیدی می کنید ، تلفن را بردارید و با یکی از اعضای خانواده ، یک دوست یا حتی یک گروه پشتیبانی تماس بگیرید. کمک گرفتن از افرادی که احساس نزدیکی با آنها میکنیم میتواند با ما ثابت کند که ما انقدر ها هم تنها نیستیم. یک تیم روانشناس مجرب میتواند بسیار احساس تنهایی ما را کاهش دهد.آگاه ساختن کسی که می فهمد شما در تلاش برای مواجه شدن با تنهایی هستید، اولین قدم در تصدیق تنهایی و انجام کاری در جهت بهبود احساس تنهایی است.
فراتر از آن ، هرچه بیشتر سعی کنیم احساس تنهایی را از بین ببریم ، بیشتر به این درک میرسیم که در زیر سطح این احساسات چه وجود دارد و بدون این درک ، خلأ تنهایی ممکن است همچنان احساس طاقت فرسا و مواجه شدن با تنهایی کاری سخت باشد.
البته خلوت کردن با خود و شفاف ساختن ذهن در مورد درک دلایل تنهایی خودمان ممکن است به این راحتی ها هم نباشد اما کلید اصلی مقابله با تنهایی یافتن روشی ماهرانه برای کنار آمدن با آن است. هنگامی که تنهایی را بررسی می کنیم و نحوه شروع احساس تنهایی را می فهمیم ، آگاهی حاصل از آن می تواند به ما کمک کند تا احساس راحتی بیشتری را با خود پیدا کنیم و به نحوه مواجه شدن با تنهایی پی ببریم.
در بیشتر مواقع پادزهر احساس تنهایی، حضور است. حضور در حال، در همین لحظه.
یکی از روش های پی بردن به دلایل احساس تنهایی، تمرینات ذهن آگاهی و مدیتیشن است که مدیتور تشویق میشود که بیشتر با خود خلوت کند. در ذهن آگاهی، همانطور که در زمان حال می مانیم (به جای اینکه به ذهن اجازه دهیم تا به تنهایی دامن بزند) شروع به کشف ارتباط خودمان با زندگی دیگران و جهان میکنیم و نحوه تأمل خود با جهان اطراف را مورد بازبینی قرار می دهیم که این بینش عمیقی در درک احساس تنهاییمان و دلایل آن به ما می دهد.
مدیتیشن درمواجه شدن با تنهایی می تواند کمک کند و هر چه قدر تمرین بیشتری داشته باشیم، مزایای مدیتیشن را بیشتر احساس می کنیم. دکتر ویوک مورتی جراح عمومی، به عنوان کسی که از کودکی و حتی در دوره های بزرگسالی از تنهایی احساس شرم می کرده می گوید :
افرادی که احساس تنهایی میکنند در وجود آنها احساس سرافکندگی عظیمی وجود دارد
دکتر ویوک مورتی در مقوله مواجه شدن با تنهایی
من فکر می کنم از دلایل اینکه شما احساس تنهایی می کنید این است که می گویید دوست داشتنی نیستید یعنی از لحاظ اجتماعی دچار کمبود هستید. واقعیت این است که تنهایی یک سیگنال طبیعی است که بدن ما مانند گرسنگی ، تشنگی به ما می دهد ، و این مهم است که انسان چگونه با آن ارتباط برقرار کند.دکتر ویوک مورتی در مواجه شدن با تنهایی
هزاران سال پیش ، نیاکان ما این را می دانستند که زندگی کردن در اجتماع امنیت بیشتری نسبت به تنها زندگی کردن دارد و هنگامی که از انسان ها از یکدیگر جدا شوند ، بقای آن ها در معرض خطر میگیرد و ما را دچار اختلالات روانی می کند. تنهایی در بلند مدت ، می تواند به یک حالت استرس مزمن تبدیل شود ، که منجر به التهاب در بدن و همچنین باعث صدمه به بافت های رگ های خونی شود و در نهایت به سلامت جسمی و عاطفی ما آسیب می رساند.
مدیتیشن می تواند تأثیرمثبت قابل توجهی بر سلامت جسمی ما و مواجه شدن با تنهایی نیز داشته باشد: نتایج مطالعه ای در سال 2012 از دانشگاه کالیفرنیا – لس آنجلس (UCLA) نشان داد افراد مسنی که در یک برنامه مدیتیشن هشت هفته ای مبتنی بر کاهش استرس شرکت کرده بودند، مدیتیشن نه تنها باعث کاهش استرس آنها میشد ، بلکه مدیتیشن بر ژن ها و نشانگرهای پروتئینی مرتبط با بیماری های قلبی نیز تأثیر گذار بود. استیو کول ، استاد پزشکی و روانپزشکی UCLA گفت:
شواهد اولیه از کار حال حاضر ما نشان می دهد که مداخله روانشناسی باعث کاهش تنهایی می شود و به اصطلاح ژن ضد التهاب را نیز کاهش می دهد.
دکتر استیو کول در مقوله مواجه شدن با تنهایی
وقتی احساس غرق شدن در تنهایی می کنید ، متوقف شدن و به مدت یک دقیقه ، چند نفس عمیق کشیدن همیشه می تواند مفید باشد.
مهم است که تفاوت بین تنها بودن{ aloneness} و تنهایی{ loneliness} را یادآوری کنیم. دکتر کلودیا آگوئر توضیح می دهد:
در حالی که تنها بودن به ما در پرورش حضور ، خود اندیشی و حتی خلاقیت کمک می کند، اما تنهایی پیامدهای نامطلوبی برای سلامتی دارد.دکتر کلودیا آگوئر در مواجه شدن با تنهایی
اما بسیاری از ما نمی دانیم که چگونه اوقات تنهایی خود را به روشی مثبت و معنی دار سپری کنیم. از طریق تکنیک های تقویت اعصاب مانند یک تمرین مدیتیشن روزانه (همراه با ورزش و ساختار دهی به زمان تنهایی برای بهره وری بیشتر) می توانید زمان تنهایی خود را به یک تجربه مفید تبدیل کنید و مواجه شدن با تنهایی را ساختار بندی کنید. همانطور که مدیتیشن تمرین می کنید ، به تدریج ذهن خود را آزاد می کنید ، احساس شفقت به خود را یاد می گیرید ، معنای مستقل بودن را بهتر درک می کنید و افکار تلخ را در مورد تنهایی دور نگه می دارید.
همانطور که اندی پودیکومب راهب بودایی توضیح می دهد در مواجه شدن با تنهایی بیشتر توضیح میدهد ،
ما فقط زمانی میتوانیم به معنی واقعی کلمه تنها باشیم که خود را از محیط اطراف خود جدا کنیم. به محض اینکه این فکر و ایده از بین برود ، تنهایی حتی نمیتواند به عنوان یک مفهوم نیز وجود داشته باشد.
اندی در مورد مقوله مواجه شدن با تنهایی
🤍
🤍
🤍
با عشق❤️
بدون دیدگاه